Planning
Inhoud
Migraine treft een aanzienlijk aantal mensen gedurende hun leven. De impact ervan op hun dagelijks leven is verre van onbeduidend. Het belemmert hen in het uitvoeren van hun verantwoordelijkheden, zoals de zorg voor hun kinderen, leidt tot werkverzuim en verstoort sociale activiteiten, waardoor belangrijke momenten met vrienden en familie verloren gaan. Bovendien ervaren ze vaak meerdere dagen van totale uitputting. Niet te vergeten is de substantiële hoeveelheid medicatie die veelvuldig wordt ingenomen om de symptomen onder controle te houden.
Tijdens deze PowerTalk gaan we kritisch reflecteren over de huidige gangbare strategieën in de aanpak van migraine. We gaan uitzoomen en trachten tot een bigger picture te komen waarbij duidelijk wordt op welke vlakken wij als kinesitherapeuten/artsen onze kennis en vaardigheden kunnen inzetten. Het leren herkennen van patronen binnen zowel de anamnese als het klinisch onderzoek vormen een hele sterke basis wanneer met hoofdpijn- en migraine patiënten gewerkt wordt.
Tot slot zal ook worden ingegaan op het belang van ‘patientempowerment’. Bij migraine-krachten is gedoseerd te werk gaan cruciaal. De patiënt moet hierbij onze belangrijkste gids zijn: door het achterhalen van de juiste informatie en dus gerichte vragen te stellen én door gebruik te maken van de patiënt zijn/haar eigen kracht, is een veilige en tegelijk zeer efficiënte approach mogelijk.
Leerdoelen
- Kritisch reflecteren op de huidige aanpak van migraine
- Een alternatieve classificatie voor hoofdpijn of migraine
- Herkennen van correlaties met nekproblematiek in de anamnese
- Basis inzicht in patiëntempowerment bij hoofdpijn en migraine
Docent
Doelgroep
Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, artsen, osteopaten,...
Accreditatie
4 ptn PQK (in aanvraag)
Prijs
66€ (excl. btw)
Inbegrepen
Syllabus (digitaal), uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname.